Agrement

Cheile Rasnoavei reprezinta un cadru natural perfect pentru practicarea unor activitati de agrement, beneficiind de dotari specifice, acces facil si locatii turistice de cazare in imediata vecinatate. Poate reprezenta o destinatie ideala pentru un sfarsit de saptamana in mijlocul naturii in care sa incerci ceva nou si sa ai o experienta deosebita si memorabila.

Activitatile de agrement in Cheile Rasnoavei:
• Bungee jumping
• Tiroliana
• Via ferrata
• Rapel

Rapel

Rapel – presupune o coborare controlata de pe peretele de stanca cu ajutorul echipamentului de alpinism

Asemanator cu celelalte aplicatii, este necesara o scurta instruire inainte de a cobora in rapel. Mecanismele de coborare sunt simple, sigure si sunt controlate atat de catre client, cat si de supraveghetor. Coborarea unui perete abrupt se face folosind o coarda statica pentru cobararea propriu-zisa, respectiv o coarda dinamica pentru asigurare.

Via ferrata

Via ferrata se parcurge impreuna cu alpinisti profesionisti. In Cheile Rasnoavei, acest traseu unic in Romania te poarta pe portiuni verticale si pe un traseu expus pana la 140 metri inaltime. Via ferrata este destinata clientilor cu conditie fizica buna si moral excelent. Traseul ofera celor neinitiati in alpinism sansa sa atace in siguranta pereti inalti de stanca si sa-si cunoasca limitele.

Traseul parcurge aproximativ 400 m de perete si este situat pe partea sudica a cheilor. Durata medie de parcurgere a acestuia este de 30-45 minute. Aceasta activitate nu presupune calitati de catarator, dar necesita un efort sustinut, concentrare si motivare.

Tiroliana

Tiroliana – este o tehnica alpina care presupune traversarea unor zone de abrupt. Este un sistem de corzi statice sau de cabluri ancorate in mod natural sau artificial intre peretii unei vai de abrupt.

Intre peretii Cheilor Rasnoavei este construita una din cele mai lungi tiroliene din tara, avand 137 metri. Plecarea se face de pe un perete vertical, iar traversarea este peste o prapastie cu lungimea de 150 de metri. Este spectaculoasa viteza de deplasare de aproximativ 10 m/secunda. Practic in 15 secunde se traverseaza cheile, oriprea fiind cu 5 metri inainte de peretele vertical.

Bungee jumping

Pentru a te familiariza cu senzatia de cadere in gol iti recomandam un salt de la 42 de metri. Constructia consta dintr-un pod suspendat peste valea Cheilor Rasnoavei care constituie punctul de lansare in coarda elastica si din doua cabluri montate in paralel care fixeaza elasticul. Pornirea este declansata de catre partcipant care aluneca printr-un gri-gri intr-o coarda scurta care se termina cu caderea in coarda.

Bungee jumping

Cel mai vechi si foarte cunoscut centru de bungee jumping din tara este situat in Cheile Rasnoavei, avand o inaltime de 137.5 metri. Bungee jumping este o lupta care se da cu tine insuti. Nu numai inaltimea face saltul spectaculos, ci si peretii de stanca din Cheile Rasnoavei care iti dau “un gol in stomac” inca de la urcarea cu nacela. Timpul petrecut pana la urcarea nacelei la inaltimea de 137.5 m iti creeaza momente de reflexie cu tine insuti.

Galerie foto agrement