Alpinism

Zone de alpinism:
• Cheile Rasnoavei, zona centrala
• Peretele sudic al Postavarului

In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei – malul drept – s-au stabilit mai multe trasee de alpinism cu lungimi de la 40 m pana la 160-200 m. In general, sunt echipate 8 trasee cu variante si unele posibilitati de retragere sau traversare. Aceasta este zona de trasee din partea centrala a Cheilor Rasnoavei.

Foate interesante datorita caracterului lor si a expozitiei sudice sunt traseele de alpinism din Peretele sudic al Postavarului (Abruptul Itwing). Baza de plecare catre acest perete este cantonul forestier Poiana Inului. de aici se ajunge la hatasul de la baza peretilor. Dinspre aval spre amonte, traseele de alpinism sunt grupate in zonele: Fata de creta, Fata surplombelor, Omul de zapada, Peretele animalelor, Fata inalta si Peretele padinei inchise. Roca este calcar, iar expunerea peretelui este sudica.

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.