Tiroliana

Tiroliana – este o tehnica alpina care presupune traversarea unor zone de abrupt. Este un sistem de corzi statice sau de cabluri ancorate in mod natural sau artificial intre peretii unei vai de abrupt.

Intre peretii Cheilor Rasnoavei este construita una din cele mai lungi tiroliene din tara, avand 137 metri. Plecarea se face de pe un perete vertical, iar traversarea este peste o prapastie cu lungimea de 150 de metri. Este spectaculoasa viteza de deplasare de aproximativ 10 m/secunda. Practic in 15 secunde se traverseaza cheile, oriprea fiind cu 5 metri inainte de peretele vertical.

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.