14 septembrie 2014

Festival de Turism de aventura si Ecologie Cheile Rasnoavei – editia IV

Festival de Turism de aventura si Ecologie Cheile Rasnoavei – editia IV, 14 septembrie 2014

Devenind din anul precedent etapa a Campionatului National Stafeta Muntilor, Festivalul de Turism de aventura si Ecologie Cheile Rasnoavei – editia IV a fost organizat  conform Regulamentului de desfasurare a acestui campionat. Au particiat 132 de concurenti, in echipe de la: Asociatia de Turism si Ecologie pentru Tineret ZIMBRUL CARPATIN Pitesti, Jnepenii Targu Jiu, Marmotele Mahmure – Pitesti, CSM Codlea, TEAM 23, ELITE Bucuresti, Clubul Cocosul de Munte Brasov, Gaska Bucuresti.

Concurentii au participat la un concurs de tip Outdoor Challenge cu urmatoarele probe:

  • RAID MONTAN – traseu montan cu o durata limita de parcurgere 7 ore si diferenta de nivel de 1.000 m. S-a participat in echipe de 3 membri.
  • ORIENTARE – parcurgerea unui traseu nemarcat turistic, dandu-se puncte de reper, harta si indicatii de utilizare a busolei pentru aflarea reperelor si gasirea traseului. Pentru proba de viteza pe azimut, fiecare echipaj a desemnat un membru sa parcurga poligonul.
  • ALPINISM – fiecare echipaj a desemnat un membru care a parcurs un traseu de escalada si rapel.

In plus, festivalul a inclus si o proba teoretica de cunostinte despre zona Cheile Rasnoavei, respectiv  cunostinte generale de geografie, flora, fauna si prim ajutor (proba s-a desfasurat in cadrul unui post de pe traseu).