30 septembrie 2012

Concurs de Escalada “Cheile Rasnoavei – Turism si Aventura”- editia II, 30 septembrie 2012

Concursul de  escalada “Cheile Rasnoavei – Turism si aventura” este organizat in cadrul proiectului “Cheile Rasnoavei – Turism si Aventura”, proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, beneficiar Clubul Sportiv Montan Altitudune.

Proiectul vizeaza dezvoltarea turismului in general si a turismului montan in special in zona Cheilor Rasnoavei. Ca si prima editie, concursul desfasurat in ziua de 30 septembrie 2012, isi propune sa popularizeze zona ca destinatie de practicare a alpinismului si escaladei si sa ofere sansa primului contact cu ceste sporturi doritorilor incepatori din publicul competitiei.

A fost o competitie de escalada pe stanca si s-a desfasurat in zona centrala a Cheilor Rasnoavei. Au participat membri ai Lotului National de Escalada – copii care, prin evolutiile lor, au entuziasmat publicul si au motivat participantii incepatori sau cu mai putina experienta in escalada sportiva. O mare parte din participanti sunt membri ai comunitatii “7 Munti din Gradina Carpatilor” cu mai multe varfuri din Circuit.

Castigatorii “Cheile Rasnoavei Climbing Trophy 2012”, pe categorii de varsta, sunt: Radu Patrascoiu (Clubul Montan Altitudine), Cristian Rapa (Alpin-Club Carpatic), Toma Constantin (Vertical Spirit), Dor Geta Popescu (Clubul Montan Altitudine), Ariana Dudau si Rares Popescu (Alpin Club Carpatic), Anamaria Topa si Elena Topa (Natural High).