21 iulie 2012

Concurs de Aventura Cheile Rasnoavei – editia I, 21 iulie 2012

Concursul de Aventura Cheile Rasnoavei, prima editie, s-a desfasurat sambata 21 iulie 2012. A fost o zi minunata pentru iubitorii sporturilor si activitatilor montane veniti special sau aflati in trecere in zona Cheilor Rasnoavei. Concursul este special prin alaturarea alergarii montane si mountain bike-ului cu escalada ca probe obligatorii.

Acest lucru atrage atentia asupra potentialului zonei Cheile Rasnoavei pentru atragerea si gazduirea practicantilor tuturor sporturilor montane.

Concursul a avut startul la ora 11.30 si a aliniat la start 31 de competitori, care au inceput cu proba de bike 10 km. Pe tot parcursul au existat doua puncte de control/arbitraj si un punct de alimentare/hidratare. Ajungand la punctul de cronometrare din Cheile Rasnoavei, zona centrala, concurentii s-au echipat pentru proba de escalada, traversare asigurata, in timp ce cronometrul era oprit, la aceasta proba punctandu-se nivelul la care ajunge concurentul si distanta parcursa. Dupa parcurgerea etapei de escalada, cronometrul a reintrat in functiune pentru proba de alergare montana care ii readuce pe concurenti la zona de start/sosire.

Dupa doua ore si jumatate, primii, si trei ore si douazeci de minute ultimul din cei 28 de concurenti care au incheiat competitia, locul de echipare destinat concurentilor a devenit loc de relaxare si revenire, loc de impartasit pareri si impresii despre probe, zona si trasee.